Händer i kroppen när vi får massage

Det finns flera olika sätt att använda massage för att lindra smärta och stress. Massage används ofta för att behandla spänningar i muskler, leder och senor. Detta är en mycket användbar behandlingsmetod för många olika typer av smärtor och obehag.

Behandlingen kan göras på olika sätt. Man kan till exempel massera med händerna eller med en massageapparat. Det finns även olika sorters massageoljor och -salvor som man kan använda för att öka effekten.

En vanlig form av massage är den så kallade taktilmassagen. Denna typ innebär att man stimulerar olika punkter på kroppen med händerna. Taktilmassage har en lugnande och avslappnande effekt på många människor.

Det finns även andra typer av behanlingar, till exempel shiatsu, thaimassage och ayurvedisk och allt är en fråga om tycke och smak och om vad för slags önskemål och behov man har. Det händer en del i kroppen som:

>> Muskelavslappning

>> Stimulering av cirkulationen

>> Lindring av smärtor och spänningar i kroppen

>> Ökad energi och välmående.

Det finns studier som visar att detta är en mycket effektiv behandlingsmetod för många olika typer av problem och obehag. Detta är en skonsam och säker behandlingsmetod som alla kan använda sig av, ungefär som när man tar ett bad. Jag skulle rekommendera att man vänder sig till en som är professionell inom det här området, även om man numera ser att det finns annonser för så kallade massagepistoler, så kan en apparat aldrig ersätta den fysiska kontakten mellan två människor. Dels blir det inte lika avslappnat och dels kan det vara skadligt om man inte använder den rätt.

Anledningen till att detta är så effektivt mot stress och smärtor är för att det hjälper kroppen att slappna av. När vi är stressade och oroliga producerar kroppen stresshormoner som gör oss mer spända och irriterade. Mvh Lisa i Gävle